Maahanmuuttoa tiivistettynä

Syyriassa on kova hätä, joten Syyrialaiset otetaan muualle, ei tarvi tulla Suomeen

Syyriassa on todella paha tilanne, ja sillä perustellaan miksi meidän on autettava. Tulioista vain erittäin pieni osa on Syyrialaisia, noin 200 alkuvuoden aikana. Ainakin Irakilaisia (~3200), Somaleja (~1200) ja Albaaneja (~900) tulee monin verroin. Tilaston (sivu 44) mukaan juuri Irakilaiset ja Somalit ovat ainoat kansalaisuus, jossa työttömiä on enemmän kuin töissä olevia (työllisten osuus 19-20%). Ei lupaa kovin hyvää jatkossa.

Nämä muut kansallisuudet vyöryvät juuri Suomeen, koska tänne heidät huolitaan. Suomalainen turvapaikkakäsittely on euroopan lepsuin, joten kansallisuudet jotka eivät muualle pääse tulevat Suomeen. Eikä Suomella ole palautussopimusta Irakiin tai Somaliaan. Tarkemmin aiheesta Wille Rydmanin Turvapaikka Hölmölästä

Lisäksi maahanmuuttovirasto esittää omat tilastonsa valheellisina, eli esittää kielteisinä päätöksinä myös ne, jotka eivät Dublinin sopimuksen mukaan edes voi hakea Suomesta turvapaikkaa (Verkkouutiset)

Tulijat ovat nuoria miehiä, ja mitä se sitten tarkoittaa

Pakolaisista puhuttaessa mainitaan aina turvattomat naiset ja lapset. Tulijat ovat valtaosin nuoria miehiä, joilla on ollut vara maksaa salakuljettajille. Rahaa saattaa olla muutenkin riittävästi, ks Sebastian Tynkkysen fb postaus

Kun maahan tulee suuria määriä nuoria miehiä, siitä tulee pääsääntöisesti ongelmia, vaikka tulijat olisivat kulttuurista jossa naisia & henkilökohtaista koskemattomuutta arvostetaan. Aiheesta pidemmästi esim Tero Ahlqvistin fb postauksessa.

Usein tilannetta verrataan esimerkiksi talvisotaan. Tuolloin Ruotsi ei suostunut ottamaan Suomalaisia nuoria miehiä, vaan lapsia. Viisaasti ajateltu, lapset integroituvat oman maan kulttuuriin, ainakin ellei heillä ole omaa yhteisöä joka heidät eristää.

Saksa ja Unkari sulkevat rajojaan, moni muu EU maa tuuppii menijät kohti pohjoista

Saksa ja Unkari sulkevat jo rajoja, mutta monet muut maat aktiivisesti auttavat turvapaikanhakijoita kulkemaan kohti pohjoista. Ainakin Tsekki, Tanska ja Ruotsi mielellään auttavat väkitulvaa etenemään.

Lähi-idän varakkaimmat arabivaltiot eivät pakolaisia ota vastaan lainkaan, esimerkiksi Saudi Arabialla olisi majoitustilat 3 miljoonalle, mutta ei ota yhtäkää (infowars.com)

Ei ole rahaseinää joka elättää

Esimerkiksi Vihreät ovat todenneet Kunnat eivät maksa vastaanottokeskuksia. Valtio kattaa kokonaan …. Ja mistähän ne rahat valtiolle saadaan? Olen kirjoittanut jo aiemmin uskosta kotimaiseen kulutuskysyntään.

Kun meidän taloutemme näyttää olevan vaikeuksissa, tulee leikkauksia perusturvaan ja palveluihin jokseenkin väistämättä. Ei tarvitse olla suuri meedio ymmärtääkseen, että elintason kaventuessa ristiriitoja on odotettavissa. Riikka Purra on kirjoittanut pitkän & mielenkiintoisen analyysin tulevasta.

Sekalaisi omia ehdotuksia tilanteen parantamiseen

  1. Rajavalvonta käyttöön. Kun rajalla ei ole suora pääsy, lakkaa vyöry Ruotsin kautta.
  2. Turvapaikkapäätökset nopeasti, odotusajaksi vähemmän loistokkaat olot. Ruoka, lämpöä ja turvaa voidaan tarjota jossain muualla kuin kaupunkien keskustoissa, Lapissa ja Kainuussa on tilaa. Oikeasti vainoa ja hengenvaaraa pakeneva ihminen on tyytyväinen ja pärjää jokusen viikon missä tahansa korvessa, jos saa ruokaa, lämpimän paikan nukkua ja wlanin älypuhelimelleen. Lisäksi luonnon rauha olisi hyvää terapiaa.
  3. Negatiivisen päätöksen saaneet pois maasta rivakasti.
  4. Lainsäädäntöön lisättävä mahdollisuus pakolaistatuksen poistoon ja maasta karkoitukseen mm seksuaali & vakivaltarikoksissa
  5. Perheenyhdistämiset pitää sallia vain mikäli ’ankkurihenkilö’ pystyy näyttämään kykynsä elättää perheensä työtuloin. Ellei kykene löytämään töitä itselleen, ei tarvita lisää elätettäviä.
  6. Pakolaisten elintason ei tarvitse olla Suomalaisen perustulon tasalla.
  7. Kaikille saapujille työlupa, jotta ahkerat voivat työllistyä

Valitettavasti uskon ehdotusteni olevan ylimaallisen rasistisia, ja niitä ei todellakaan voida käyttää. Tilanne pahenee kunnes meidän tilanteemme on yhtä paha kuin niissä maissa mistä nyt pakolaiset tulevat. Tai no, Jos edes puhuttaisiin oikeilla sanoilla (Eija-Riitta Korhola)

Edit: Suomi ei ollutkaan paratiisi kertoi Irakilaisten määräksi 6300, kokonaismäärä 10700. Somalien ja Albaanien määrä on tiettävästi elokuun loppuun mennessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s